Borsanın önü açık

Düzenleyen:
Borsanın önü açık

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin Rusya ve İsrail açılımıyla pozitife dönen Borsa İstanbul, ABD ve Japonya’dan gelecek muhtemel parasal genişleme haberleriyle 90 bin puanlara doğru yol alabilir.

Yılın ilk yarısında yüzde 7.10 değer kazanarak yatırımcısının yüzünü güldüren Borsa İstanbul’daki pozitif seyrin devamı Merkez bankalarının genişlemeci politikalarından etkilenecek. Uzmanlar, Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile atttığı normalleşme adımları ile ABD ve Japonya merkez bankalarının olası parasal genişleme adımlarının yılın ikinci yarısında borsayı 90 bin puanın üzerine taşıyabileceğini kaydediyor. İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, yılın ikinci yarısına ilişkin temel risk faktörünün İngiltere'nin AB’den çıkış sürecinin oluşturacağı sancılar olduğunu belirterek, Brexit’in küresel büyüme üzerinde negatif etkilerinin olacağını ancak FED'in ve diğer merkez bankalarının genişlemeci politikalarının bu etkiyi azaltabileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Rusya ve İsrail ile atılan normalleşme adımlarının çok önemli ve pozitif olarak değerlendirdiğini ifade eden Gürleyen, Türkiye’nin yurt dışından sermaye ihtiyacı olan bir ülke olması nedeniyle FED ve Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) olası genişlemeci adımlarının da yılın 2’nci yarısı için pozitif düşünmelerine neden olduğunu belirtti. Borsa İstanbul’un benzerlerine göre yüzde 26 iskontolu işlem gördüğünü ifade eden Gürleyen, endekste olumlu senaryoda 91 bin seviyelerini hedeflediklerini, olumsuz senaryoda ise 73 bin – 74 bin seviyelerinin alım tarafına geçmek için takip edileceğini ifade etti. 

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan ise, dış politikada sorun yaşanan ülkelerle normalleşme sürecine girilmesi yönünde atılan adımların seyri ve devamlılığının gelecek dönemde oldukça önemli olacağını kaydetti. Doğan, “Özellikle İsrail ve Rusya ile yaşanacak sürecin enerji, turizm, inşaat ve altyapı sektörleri başta olmak üzere getireceği potansiyel anlaşma ve projeler hem ekonomi hem de piyasa tarafında pozitif etki oluşturacaktır” dedi. FED’in faiz kararlarının piyasaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edeceğini hatırlatan Doğan, “Endeks için 2016 yılı baz senaryomuz olan yıl içi en düşük 68 bin en yüksek 92 bin beklentimizi korumaya devam ediyoruz” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...