Kadın eli değen mermerleri 60 ülkeye satıyoruz

Düzenleyen:
Kadın eli değen mermerleri 60 ülkeye satıyoruz

Ekonomi Haberleri

Denizli'nin Honaz ilçesindeki ocaklardan çıkarılan mermerler, atölyelerde kadın işçilerin elinde şekillendikten sonra 60 ülkeye ihraç ediliyor.

Kentte 60 mermer fabrikası, yıllık 300 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Organize Sanayi Bölgesi üzerinde kurulu mermer ve mozaik eskitme fabrikalarında, üretimin el becerisi gerektirmesi sebebiyle işçi olarak genellikle kadınlar tercih ediliyor. İş yeri sahibi Mehmet Eyüpoğlu, fabrikasında çalışan 330 kişinin yarısından fazlasının kadın işçi olduğunu, azim ve çalışkanlıklarıyla göz doldurduklarını söyledi. Kadın çalışanlardan Yasemin İçen, 10 yıl tekstilde çalıştıktan sonra "ekmeğini taştan çıkartmaya" karar vererek bu sektörde çalışmaya başladığını anlattı. İçen, "Bu meslek artık sadece erkek mesleği olarak görülmesin. Bazen erkek elemanlara da yardımcı oluyoruz" dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...