Topyekûn bayram!

Düzenleyen:
Topyekûn bayram!

Ekonomi Haberleri

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ekonomiyi hareketlendirdi. Tüketimin artacağı 9 günlük tatil döneminde zor günler geçiren otelcilere yerli turist can suyu oldu.

Ramazan Bayramı tatilinin kötü giden turizm sezonuna destek olması açısından 9 güne çıkarılması; ulaşım, gıda ve turizm sektörlerinde topyekün bayrama neden oldu. Antalya'dan Ege kıyılarına otellerde bayramda doluluk oranı ortalaması yüzde 80'e ulaşırken, henüz tatil planı yapmayanlar için son dakika fırsatları da devam ediyor. Tatilin sektöre bir rahatlama getireceğini öngören sektör temsilcileri, Rusya ve İsrail ile olumlu gelişmelerin yaşanmasına bağlı olarak umutlarını arttırdı. Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tatilde Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Çeşme gibi tüm kıyıların tercih edildiğini dile getirirken, ortalama tatil süresinin 4.5 gün olduğunu açıkladı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bazı otellerin yüzde 100 bazılarının yüzde 80 doluluğa ulaştığını belirterek, bu bayram tatilinde rezervasyonların yüzde 30-35 arttığını kaydetti.

MUĞLA’YA 4 MİLYON YERLİ 

Bayramda Muğla’nın ilçelerinde 4 milyon turistin tatil yapacağı belirtiliyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, yüzde 100’e yakın doluluğa ulaşıldığını belirterek, “Dış politikadaki olumlu gelişmelerin faydası olacağına inanıyorum. Rusya ve İsrail ile olan olumlu gelişmeler de turizme olumlu olarak yansıyacak. Ağustos ayında etkileşimlerini görmeye başlarız. 2017 yılı için daha da iyi olacağını umut ediyorum” dedi. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu da, bayram nedeniyle yaşanılacak olan doluluğun koca bir seneyi tolere etmesini beklemediklerini belirterek, “Doluluklar can simidi olacak nitelikte. Turizmciye nefes aldıracak” dedi. Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği Başkan Yardımcısı Abdullah Keleş ise, yurtiçinde yurtdışında bütün vatandaşların bu yıl tatillerini kendi ülkelerinde geçirmelerini tavsiye etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...