2 bin ton baklava tüketeceğiz

Düzenleyen:
2 bin ton baklava tüketeceğiz

Ekonomi Haberleri

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, yaz aylarında talebe bağlı olarak baklava üretiminde düşüş olduğunu hatırlatırken son yıllarda ramazanın yaz dönemine denk gelmesiyle iftar menülerinin vazgeçilmezi baklavanın tüketiminde de artış yaşandığını kaydetti.

Yıldırım, 195 tonu İstanbul'da olmak üzere Türkiye'de günlük baklava üretiminin 950 ton olduğunu belirterek, “Üretim, ramazan ayında iki kat artışla bin 700 tona çıktı. Bu yıl bayramda ek siparişlerle birlikte tüketimin 2 bin tona ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Baklava üreticilerinin bayram hazırlığına giriştiğini, bazı üreticilerin çalışma saatlerini ve çalışan sayısını artırdığını anlatan Yıldırım, bayram gibi tüketimin arttığı dönemlerde merdiven altı üretime dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...