Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Faruk Çelik'ten kuraklık uyarısı

Düzenleyen:
Bakan Faruk Çelik'ten kuraklık uyarısı

Ekonomi Haberleri

Bursa'nın İznik İlçesi'nde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünyanın şu anda kuraklıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde İznik Batum Kültür Derneğinin düzenlediği iftar yemeğine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilk olarak terör olaylarına değindi. Çelik, şöyle dedi:

"Bizler yılın diğer 11 ayını da ne zaman Ramazan ayı gibi yaşarsak o zaman insanlık kurtuluşa erecektir. Aksi takdirde vahşet, kan, insafsızlık, insanları kahreden, üzen hadiseler devam edecek. İşte gördünüz. İftar saatinden 1 saat sonra İstanbul'da bomba patlattılar. Nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir nefrettir? Bebeği, kadını ve tüm insanları dinlemiyor. Onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyorlar."

"BUNLAR MAŞA"

Terör olaylarına karışanların maşa olduğunu anlatan Bakan Çelik, "Bunların defterlerini düreceğimiz konusunda hiç birinizin şüphesi olmasın. Tabii ki bedeller var. Gencecik fidanlar, delikanlılar toprağa veriliyor. Ama bunlar toprak için veriliyor. Bu şehit kanlarıyla sulanmış toprak için veriliyor" ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA SU SORUNU"

Bakan Çelik, dünyadaki 80 ülkede su sıkıntısı çekildiğini ve buna çare bulunamadığını anlatırken, "İnanın dünya kuraklıkla karşı karşıya. Dünya insanın insana duyduğu nefret duygusuyla karşı karşıya" diye konuştu.

İznik'e ilçe tarım müdürlüğü hizmet binası ve baraj yapılacağını açıklayan Bakan Çelik, "İznik Barajı için de çalışmaların hızlandırılması konusunda girişimlerimiz olacak" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...