Rusya kapısı açılınca gıda fiyatları artmasın

Düzenleyen:
Rusya kapısı açılınca gıda fiyatları artmasın

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Rusya ile buzların çözülüyor olmasını fırsat bilen spekülatörlerin iç piyasada sebze ve meyve fiyatlarına zam yapmaya başladıklarını söyledi.

Palandöken, "Yetkililer denetimleri artırsınlar. Bayram üzeri kimsenin vatandaşa yüksek fiyattan sebze ve meyve yedirmeye hakkı yok. Türkiye'nin 2015 yılında 2.5 milyar dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatı var. En çok yaş meyve-sebze ürünü ihraç ettiğimiz ülke Rusya Federasyonu'dur. Bu pazar 877 milyon dolar ile yüzde 42 pay alıyor. Tekrar Rusya pazarının açılmasını ekonomimiz açısından çok yararlı buluyoruz. Planlama yapılarak sebze meyve üretimi ayarlanmalı ki, vatandaşımız yüksek fiyattan tüketmesin. Aksi halde sebze ve meyveler vitrinlerde seyirlik hale gelir" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...