POS cihazı ile ‘pes’ dedirten hırsızlık

Düzenleyen:
POS cihazı ile ‘pes’ dedirten hırsızlık

Ekonomi Haberleri

Dolandırıcılar 'artık bu kadarına da pes’ dedirtecek yeni bir yöntem kullanmaya başladı.

21. yüzyıl dolandırıcıları teknolojinin her türlüsünden faydalanıyor. Kendilerine kurye süsü vererek toplu taşıma araçlarına ellerindeki POS cihazlarıyla binen dolandırıcılar cüzdanlarında temassız kredi kartı taşıyanların hesaplarından bir saniyede 50 liraya kadar para çalabiliyorlar. Çünkü temassız kredi kartının pos cihazına değmesi gerekmiyor. Kalabalık araçta cebinde şişkinlik olan yolcuların yanından geçerken hırsızlığı gerçekleştiren dolandırıcılar vatandaşın cebine, çantasına elini sokmadan kaşla göz arasında 'temassız kartın limiti olan tutar' kadar, yani 50 liraya kadar soygun gerçekleştirebiliyorlar. 
Temassız kredi kartlarında şifresiz işlem için üst limit 50 lira. Bu işlemi yapmak için kredi kartını POS cihazına yaklaştırmak yetiyor. Diğer kredi kartlarında ise çekim işlemi için kredi kartının POS cihazına değmesi gerekiyor. Tabii kartınızın temassız işlem yapabilme özelliği yoksa o zaman korkmanıza gerek yok. Temassız kredi kartları yaydıkları manyetik alan sayesinde dokunmatik alışverişe de imkân sağladığı için deri ya da benzeri maddelerden yapılmış cüzdanlar hırsızlığa karşı koruma sağlamıyor.

METROBÜS VE METRODA
Türkiye'de son yıllarda hızla yayılan ve 9 milyondan fazla kişinin cebine giren temassız kart ve ‘öde geç’ sistemleri hırsızların yeni yöntemine  ilham oldu. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...