Halkbank’tan piyasaya milyar dolarlık kaynak

Düzenleyen:
Halkbank’tan piyasaya milyar dolarlık kaynak

Ekonomi Haberleri

Eurobond ve sendikasyon yoluyla sağlanan 1.2 milyar dolar, büyük projeler ve reel sektörün finansmanında kullanılacak. Genel Müdür Taşkesenlioğlu, "Brexit sonrası güvenilir markalara talep sürüyor" dedi.

Brexit referandumu sonrası Türkiye'den gerçekleşen ilk bono ihracı başarıyla neticelendi. Halkbank, uluslararası piyasalardan bono ihracı yoluyla 500 milyon dolar tutarında finansman sağladı. Söz konusu ihraç, aynı zamanda Brexit'in ardından ilk "gelişen piyasalar finansal kurum eurobondu" oldu. Bono ihracı yoluyla sağlanan kaynağın, yurtiçindeki büyük projelerinin finansmanı amacıyla kullanılacağı açıklandı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Brexit sonrası yön bulmakta zorlanan piyasalarda, güvenilir markalara olan talebin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “ABD, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’dan 225 finansal kurumun talep gösterdiği ihraca 4 katı aşan bir talebin gelmesi, Halkbank'ın ve Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki gücünün göstergesi olmuştur. Son derece başarılı gerçekleşen bu ihraç, ülkemizin algısını bozmaya çalışan girişimlerin karşılık bulamayacağını göstermiştir."
Yurt dışı piyasalardan 175 milyon dolar ve 477 milyon avro tutarında sendikasyon kredisi de sağladıklarını belirten Taşkesenlioğlu, "Sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklarla reel sektöre ihtiyaç duyduğu finansman desteğini sunmaktan dolayı mutluyuz. Bizlere duyulan güvenin bir sonucu olarak 33 bankanın katılım sağladığı bu krediyi, ülkemizin dış ticaretinin desteklenmesi ve artırılmasında kullanacağız. Halkbank olarak bu dönemde, gerek eurobond gerekse sendikasyon yolu ile yaklaşık 1.2 milyar ABD doları tutarında önemli bir kaynak girişine vesile olmanın memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.
Halkbank, yurt dışında dolar cinsi tahvil ihracı için de güçlü bir adım attı. Bu alanda Goldman Sachs, UniCredit Bank, HSBC, Citigroup, Bank ABC ve Emirates NBD Capital yetkilendirildi. İşlem, yurt dışında ihracı planlanan 2.5 milyar dolar veya karşılığı miktarı yabancı para borçlanma aracını kapsayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...