Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’de saatte 143 konut satıldı

Düzenleyen:
Türkiye’de saatte 143 konut satıldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 524 bin 612 konut satılırken, saatte 143 konut el değiştirdi.

Büyük gayrimenkul projeleriyle çeşitliliğin arttığı sektör, ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara yeni fırsatlar sundu. Yeni emlak projeleri de satışlara olumlu yansırken, 2016 yılının ilk 5 ayında Türkiye genelinde satılan konut sayısı 524 bin 612'ye yükseldi. Söz konusu dönemde günde ortalama 3 bin 415 konut el değiştirdi. Başka bir deyişle, saatte 143 konut satıldı.
Verilere göre, Türkiye genelindeki satışların büyük çoğunluğu 3 büyük ilde gerçekleştirildi. Yılın ilk 5 ayında konut satışlarının yüzde 35'inin gerçekleştiği İstanbul, Ankara ve İzmir'de 185 bin 60 konut el değiştirdi. En fazla konutun satıldığı il olan İstanbul'da 5 ayda satılan konut sayısı 99 bin 836 olarak gerçekleşti ve Türkiye genelinde satılan konutların yüzde 18'ine karşılık geldi. En az konut satışı ise Ardahan'da gerçekleşti. Söz konusu ildeki konut satışı 40'la sınırlı kaldı. Konut satış rakamının en düşük olduğu diğer iller ise 64'le Hakkari ve 86'yla Şırnak oldu.

KREDİLİ SATIŞ AZALDI
Kredi faizlerinin aylık yüzde 1.4 civarında olması kredili konut satışlarını yüzde 30'a varan oranlarda azalttı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...