Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Helal pazar 850 milyar dolar

Düzenleyen:
Helal pazar 850 milyar dolar

Ekonomi Haberleri

Gıdadan giyime, ilaçtan turizme kadar pek çok sektörü içine alan helal pazarının dünyadaki büyüklüğü 850 milyar doları aştı.

Bu büyük pastanın 15 milyar dolarlık bölümü ise Türkiye tarafından karşılanıyor. Bu sektörde faaliyet gösteren işletme ve otel sayısının artmasının yanı sıra sertifikalaşmanın sağlanmasıyla pazarın büyüyeceği belirtildi. Konya Dedeman Oteli Müdürü Recep Altınok da gıda sektörünün yanı sıra tatil ve seyahat sektöründe dini duyarlılıkları gözeten 'helal turizm'e ilginin giderek arttığına işaret etti. Altınok, "Dünyada 'helal tatil' hizmeti veren tesis sayısı 350 civarında. Bunun 160'ı Türkiye'de bulunuyor. Söz konusu alanda turizm pastası büyüklüğünün 5 yılda 200 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Helal turizmde Türkiye dışında Abu Dabi, Endonezya ve Malezya'da ciddi yatırım yapılıyor. Türkiye,potansiyelini kullanırsa, 2023 hedefindeki 50 milyar dolarlık turizm gelirine rahat ulaşır ve bu gelirin yüzde 30'unu helal turizmden kazanabilir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...