Özlenen tablo, sahiller doldu taştı

Düzenleyen:
Özlenen tablo, sahiller doldu taştı

Ekonomi Haberleri

Turizmin başkenti Antalya'da doluluk oranı yüzde 100’lere yaklaştı. Daha bir ay öncesine kadar sinek avlayan sahiller tolup taşarken Rus turistler yeniden Türkiye’ye dönüş yaptı. Avrupalı turizm operatörleri de indirimlerden yararlanmak için Türkiye'yi önermeye başladı.

Ekonomi Servisi - Turizmde bayram bereketi yaşanıyor. Daha bir ay öncesine kadar sinek avlayan otellerde bayram sebebiyle neredeyse boş yer bulmak imkansız hale geldi. Turizmin başkenti Antalya'da doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı. Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları ise yerli turistin akınına uğradı. Rus turistler yeniden Türk sahillerini dönüş yaparken, Avrupalı turizm operatörleri de “böyle bir fırsatı bir daha bulamayız” korkusuyla Türkiye'yi önermeye başladı. Turizm tesislerinde doluluk oranının yüzde 100'lere yaklaştığını ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bayramda tüm tesisler arzu ettiği doluluğa ulaşacak. 200 günlük bir sezonumuz var. 9 gün ancak bu sezonun yüzde 5’ine karşılık geliyor. Ardından Kurban Bayramı da uzun tatil dönemine dönüştürülürse iç pazarda yoğun talep olacaktır. Önümüzdeki iki aylık dönem iç pazar için yoğun geçecektir. Dünyada olağanüstü bir durum olmazsa insanlar seyahat etme alışkanlıklarına devam edecektir” diye konuştu.

RUSYA’DAN İLK KAFİLE GELDİ
Rixos Sungate Genel Müdür Derya Billur da bayram tatilinin eklenmesiyle birlikte doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi. Yerli turistin yanında, Rusya’dan ilk kafilenin geldiğini dile getiren Billur, “Güzel bir bayram geçireceğiz. Hafta sonu itibari ile yerli turistler gelmeye başladı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve diğer illerden misafirlerimiz var. Çok geniş bir satış ağımız oldu. Ayrıca misafirlerimiz için Bülent Ersoy, Candan Erçetin ve Gripin konserleri var. Gün içinde ve geceleri parti ve çeşitli aktiviteler müşterilerimizi bekliyor. Temmuz itibari ile otelimiz dolmaya başlamıştı ama bayram tatili de doping etkisi oluşturdu” dedi.
Özlenen tablo, sahiller doldu taştı
Yüzen butik oteller boş kalmıyor
Güney Ege'de "yüzen butik oteller" olarak adlandırılan ahşap guletlerle gerçekleştirilen mavi turlarda, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Mavi turun merkezlerinden Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, gulet yatların çoğu yerli müşterilerini alarak denize açıldı. Gulet turu düzenleyen şirket sahibi Mustafa Yüce, bayram dolayısıyla yüzde 95 oranında doluluk yaşadıklarını söyledi. Turizmde yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle yabancı turist sayısında yaşanan düşüşe rağmen yerli turistlerle bu yüksek doluluğa ulaştıklarını belirten Yüce, "Mavi turlarda yoğunluk yaşanmasında bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve erken açıklanması etkili oldu. Özellikle mavi tur düzenleyen firmaların günleri sayılı. Bayram nefes aldırır. Gönlümüzden geçen bu güzel ortamın devam etmesi" dedi.
Özlenen tablo, sahiller doldu taştı
İsrail ve Rusya umutlandırdı 

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya ve İsrail’le ilişkilerde normalle süresine girilmesinin turizmcileri umutlandırdığını söyledi. Eski sayıları yakalamak için çaba sarfedeceklerini dile getiren Hacısüleyman, yıl sonuna kadar 750 bin Rus misafir beklediklerini kaydetti. İsrail ile yaşan normalleşme sürecinde beklenen turist sayısı hakkında da bilgiler veren Hacısüleyman, “İsrail sorununda önce Antalya olarak 450 bin misafir ağırlıyorduk. Bu sayı ardından 20-30 bine düştü. 2015 yılında ilk kez 100 bini aştık. Bu yılda 100 binin üzerinde olmasını bekliyoruz. Gelecek yıldan itibaren İsrail’den 450 bin rakamını geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu. 
Özlenen tablo, sahiller doldu taştı
Avrupalı turist çark etti
İsrail ve Rusya ile çıkan krizleri bitirecek görüşmeler yapması, kayıp yıl yaşayan turizm sektöründe bir anda dengelerin değişmesini sağladı. Avrupalı turist doluluk oranının yüzde 40'lara düştüğü, fiyatlarda ise yüzde 50'ye varan indirimlerin yapıldığı turizm merkezlerinden yararlanmak için elini çabuk tutmaya başladı. Lüks turistik tesislerde tatil fırsatını kaçırmak istemeyen Avrupalıların, Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini belirten TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, "İsrail ve Rusya ile yaşanan gelişmeler Avrupalının turizm algısında pozitif etkisi yaptı. Bazı ülkelerde, Rus turistlerin gelmesiyle, fiyatların yükseleceği endişesi oluştu. Bu ülkelerdeki insanların, uygun şartlardaki tatili kaçırmamak adına, Türkiye'de tatil yapma kararı alıyor" dedi.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...