Müjdeler paketi ile herkes kazanacak

Düzenleyen:
Müjdeler paketi ile herkes kazanacak

Ekonomi Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 'Ekonomik Müjdeler Paketi', her kesimi sevindirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 80'ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik. İnşallah bunları da hayata geçirerek insanlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız" dedi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın da, "Müjdeler Paketi" kapsamında ticari araçlarını yenilemek isteyen şoförlerden ÖTV alınmayacağını belirterek, "Bu durum devlete zarar vermeyeceği gibi vergi gelirlerinde artış sağlayacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacaklar. Bu da istihdamın artması, işsizliğin azalması demektir. Kredilerin önündeki bazı engellerin aşılmasıyla da esnaf rahat bir nefes alacak" ifadesini kullandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, "Eximbank kredileri, ihracatçıya yeşil pasaport ve banka kredilerinde kolaylık başta olmak üzere, paketin sanayimiz ve ihracatımız için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" diye konuştu.

ŞİMŞEK: İKİNCİ PAKET 1-2 HAFTAYA TAMAM
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığının bayramlaşma programına katıldı. Şimşek, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara oyuncak hediye etti. Ekonomik Müjdeler Paketine değinen Şimşek, "Bütün toplumuza güçlü şekilde destek çıkan bir paket. Bütün sıkıntılara, yakın coğrafyadaki kargaşaya, dünyadaki küresel kriz sonrası artçı şoklara rağmen Türkiye’nin temelleri sağlam. İkinci paket de 1-2 hafta içerisinde açıklanacak" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...