Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın rekor kırdı

Düzenleyen:
Altın rekor kırdı

Ekonomi Haberleri

Kapalıçarşı`nın ve piyasaların bayram tatilinde olduğu günde çeyrek altın 211 lira gram altın ise 130 liraya yükselerek rekor tazeledi.

Piyasaların tatilde olduğu günlerde hareketlenen ya da rekor tazeleyen dolar tacını altına devretti. Yurt içi piyasaların ve Kapalıçarşı'nın bayram tatili nedeniyle kapalı olduğu günde altın rekor üstüne rekor kırıyor. 

Altının onsu uluslararası piyasalarda 1.370 dolara tırmanırken, yurtiçinde ise dolar/TL'nin 2.94'ü aşmasıyla gram altın 130 lirayı çeyrek altın ise 211 lirayı görerek rekor tazeledi. Altın cuma günü 202 liradan haftayı kapatmıştı. Çeyrek altın pazartesi günü ise 205 liradan işlem görürken, gram altın ise 125 liradan alıcı bulunuyordu.

Dolar/TL ise uluslararası piyasalarda sabah saatlerinde 2.93'ün üzerinde işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden temkinli ifadelerin gelmesi üzerine piyasaların dolar tarafında satış yönünde, altın tarafında ise alış yönünde bir tablo ortaya çıkardığını anımsatarak, altının gramında 130 lira seviyesinin Brexit sonrası psikolojik direnç olarak konumlandığını vurguluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...