KOBİGEL’le 3 bin 571 istihdam sağlanacak

Düzenleyen:
KOBİGEL’le 3 bin 571 istihdam sağlanacak

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nda ilk çağrının başvurularının onaylandığını açıkladı.

KOBİ'lerin ekonomi için çok önemli olduğuna işaret eden Özlü, daha nitelikli, yenilikçi, rekabetçi KOBİ'ler oluşturmak ve istihdam imkanlarını artırmak için hayata geçirilen proje sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Programla toplamda bin 377 projeye, yaklaşık 350 milyon lira destek sağlamayı kararlaştırdıklarını bildiren Özlü, bu rakamın 232 milyon lirasının hibe şeklinde, 118 milyon lirasının ise geri ödemeli olarak aktarılacağını söyledi. Özlü, program kapsamında sağlanacak desteğin bölgeler için önemine işaret ederek, 66.3 milyon liranın İç Anadolu Bölgesine, 64.4 milyon liranın Güneydoğu Anadolu, 58 milyon liranın Marmara, 56.8 milyon liranın Karadeniz, 42.8 milyon liranın Akdeniz, 31.9 milyon liranın Doğu Anadolu ve 29.3 milyon liranın Ege Bölgesi’ne aktarılacağını kaydetti. KOBİGEL kapsamındaki bin 377 projede, 3 bin 571 yeni personelin istihdam edileceğini vurgulayan Özlü, “826 yeni personel ve yüzde 23'lük oranla en fazla istihdam desteği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne aktarılıyor” dedi.

300 MİLYON BÜTÇELI ÜÇ YENİ ÇAĞRI
KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, 3 yeni proje teklif çağrısına çıktıklarına değinen Özlü, yeni proje çağrılarının bütçesinin 300 milyon lira olduğunu kaydetti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...