1449 inşaat ustası belge aldı

Düzenleyen:
1449 inşaat ustası belge aldı

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak.

Sinem Erciyas ANKARA - Bu yüzden inşaat sektöründe çalışanlar mağduriyet yaşamamak için belge sırasına girdi. Önümüzdeki dönemde yaklaşık 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar inşaat sektöründe toplam 56 Ulusal Meslek Standardı (UMS) yürürlüğe girdi. Sektörde, sınav ve belge zorunluluğu olan ise 26 meslek bulunuyor. Belgelendirme çalışmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen 14 kuruluş tarafından yürütülüyor. 2016 yılı başından mayıs ayı sonuna kadar ölçme ve değerlendirmeler neticesinde başarılı olan 2 bin 93 kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi. Böylece inşaat sektöründe bugüne kadar belge alan kişi sayısı 4 bin 553’e ulaştı.
Mesleki yeterlilikte getirilen belge zorunluluğu ile birlikte sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olanların ücretleri işsizlik sigortası fonundan karşılanmaya başlamıştı. Belirlenen sınav ücretleri Mayıs 2015’ten itibaren mesleki yeterlilik belgesi alan kişilere geri iade edildi. Teşvikten toplamda 1449 kişi yararlandı. Söz konusu kişilere 854 bin 442 TL ücret iadesi gerçekleştirildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...