Kırsalda kalkınma tarladan başlıyor

Düzenleyen:
Kırsalda kalkınma tarladan başlıyor

Ekonomi Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenleyeceği kamplarda gençlere seracılık, organik tarım, besicilik ve arıcılık konularında eğitim verilecek

Damla Peker ANKARA - Yeni dönem birlikte her alanda kalkınmayı hedefleyen hükümet, özellikle gençlere yönelik projelere hız verdi. Hükümet programında yer alan “Genç Çiftçilere 30 bin TL Proje Karşılığı Hibe” uygulamasının başlamasının ardından, bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da ivme kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından her yıl çeşitli alanlarda düzenlenen Tematik Gençlik Kampları Projesi, bu yıl genç çiftçiler için gerçekleştirilecek. Gençler, tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirilmek için kampa alınacak. “Genç Çiftçiler Kuşağını” da başlatacak olan proje ile kamplarda genç çiftçilere yönelik olarak seracılık ve organik tarım, besicilik ve sütçülük ile arıcılık eğitimleri verilecek.
Ağustos-eylül aylarında düzenlenecek eğitimlere 18-29 yaş aralığındaki genç çiftçiler katılabilecek. Antalya’da seracılık ve organik tarım, Balıkesir’de besicilik ve sütçülük, Rize ve Muğla’da arıcılık kamplarının düzenleneceği projede, alanında uzman kişiler tarafından eğitim ve uygulama programı gerçekleştirilecek.
Proje kapsamında her eğitim başlığı için 40 erkek katılımcı belirlenecek ve katılımcı seçiminde, kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecek. Programın yapılacağı ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne başvuru yapacak gencin, temanın gerçekleştirileceği şehirde ikamet etmesi şartı aranacak. 5 gün sürecek eğitim süresince ulaşım, yemek, konaklama ve diğer tüm giderler bakanlık tarafından karşılanacak.

HİBEYE HÜCUM
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, genç çiftçileri piyasaya kazandırmak ve tarım desteklemelerinde bulunmak amacıyla 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacağını nisan ayında açıklamıştı. Programa 13 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında 378 bin genç çiftçi başvuru gerçekleştirmişti. Genç çiftçi projesi sonuçları ise geçtiğimiz gün açıklandı. Hibe kazanan çiftçiler bayramdan hemen sonra 11-15 Temmuz haftasında sözleşme imzalayacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...