Üçüncü havalimanı dünyanın zirvesinde

Düzenleyen:
Üçüncü havalimanı dünyanın zirvesinde

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Bankasınca hazırlanan 2015 Yılı Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporu'na göre, kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen en büyük 10 projeden 3’ünün Türkiye’de yer aldığını söyledi.

Bakan Arslan, "Yeni Türkiye’nin ne kadar büyüdüğünün işareti olan rapordaki projeler, sıçrayışın ve özgüvenin alametidir. Yeni Türkiye’nin, artık hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünün kanıtlarıdır. Rapora göre, Türkiye toplamda 44.7 milyar dolar yatırım bedeline sahip 7 projeyle, global yatırımların yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirdi. 35.6 milyar dolar yatırımla İstanbul'da yapılan yeni havalimanı projesi, Dünya Bankası veri tabanına giren en yüksek bedelli kamu-özel ortaklığı projesi oldu. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ikinci sırada, Dalaman İç Hatlar Terminal Binası Projesi de 9’uncu sırada yer aldı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...