Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özelde engelli kontenjanının üzerine çıkıldı

Düzenleyen:
Özelde engelli kontenjanının üzerine çıkıldı

Ekonomi Haberleri

50 ve üstü işçi çalıştırılan iş yerlerinde 7 bin 614 olması gereken engelli işçi sayısı sıkı denetimlerin etkisiyle 9 bin 869’a çıktı

Sinem Erciyas ANKARA

Hem özel sektör hem de kamuda çalışan engelli sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerle engelli işçi çalıştırma kotalarına uymayanlara göz açtırılmıyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’nce yapılan denetimlerde engelli çalışan kontenjanının aştığı görüldü. Yılbaşından itibaren 50 ve daha fazla işçi çalıştırılan iş yerlerinde 7 bin 614 engelli işçi istihdam edilmesi gerekirken 9 bin 869 engelli işçi çalıştırıldığı tespit edildi. Teftişlerde 21 iş yerine ise eksik istihdamdan dolayı 932 bin 321 TL ceza kesildi. Engelli memur istihdamında 2011 yılında değiştirilen merkezi sınav merkezi yerleştirme sistemi ile birlikte ilerleme sağlandı. 2012’den bugüne 24 bin 652 kadroya yerleştirmeler bu sistemle gerçekleştirildi. 6 bin 113 engelli memurun kadroya alınacağı müjdesiyle önümüzdeki dönemde kamuda çalışan engelli sayısındaki açık azalacak. Şu anda kamudaki engelli memur kontenjanı 64 bin 191 iken çalışan sayısı 43 bin 151. Gerçekleşecek alımlarla kamuda çalışan engelli sayısı 50 bine yaklaşacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...