Mortgage faizlerinde ibre aşağı döndü

Düzenleyen:
Mortgage faizlerinde ibre aşağı döndü

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankasının mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında 175 baz puanlık indirime gitmesi, kredi ve mevduat faizlerinde düşüşün önünü açtı.

Faiz koridorunun üst bandının yüzde 10.75'ten yüzde 9'a çekilmesi, fonlama maliyetini de yüzde 9'dan yüzde 8.10 sınırına getirdi. Önümüzdeki dönemde bu etkiyle bankaların, kredi faizlerini indirmesi bekleniyor. Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark, "Merkez'in indirimlerine rağmen küresel konjonktürün gelişmekte olan piyasaları desteklememesi, yurt dışı kredilerin bankalara maliyetinin yüksek olması ve tasarrufun düşük seviyede bulunması, mevduat toplamada bankaların rekabetini artırıyor. Bu durum, TL mevduat faizlerinin aynı hızda düşmesini engelliyor. Buna rağmen tüketici kredilerine uygulanan faizlerdeki düşüş, 75 baz puan olarak gerçekleşti. Mart 2016'da yüzde 1.15 olan konut kredileri, yüzde 1.08'e kadar geldi. Mevduat maliyetlerindeki azalma sürdükçe, tüketici kredilerine de yansıyacağını söyleyebiliriz" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...