İngiltere’de Brexit şoku tırmanıyor

Düzenleyen:
İngiltere’de Brexit şoku tırmanıyor

Ekonomi Haberleri

Moody's, ülkenin büyüme beklentisini önümüzdeki yıl yüzde 1 sınırına kadar çekti. S&P de İngiltere’deki 7 bankanın not görünümünü düşürdü

Brexit'in ardından birçok kötü senaryo yazılan İngiltere için olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin büyüme tahminini bu yıl için 0.3 puan azaltarak yüzde 1.8'den yüzde 1.5'e revize etti. Kuruluş, gelecek yıla ilişkin tahminini ise yüzde 2.1'den yüzde 1.2'ye indirdi. Yapılan açıklamada, İngiltere'de seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin karar vermesinin, "ekonomik büyümeyi frenleyecek güven şokuyla sonuçlanmasının muhtemel olduğu" belirtildi. Bu sebeple İngiltere ve Avro Bölgesi için 2016 ve 2017 yılları büyüme tahminlerinin düşürüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Avro Bölgesi büyüme tahminimizi de 2016 ve 2017 yılları için sırasıyla yüzde 1.7'den 1.5'e ve yüzde 1.6'dan yüzde 1.3'e indirdik. İngiltere'nin geleceğine yönelik belirsizliğin, ülkedeki tüketici harcamaları ve iş yatırımlarına zarar vermesi muhtemel."
BANKALARA ŞOK!
Öte yandan Standard & Poor’s da (S&P), İngiltere’deki 7 bankanın not görünümünü düşürdü. Barclays, Clydesdale Banks, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society ve Santander UK Group Holdings'in not görünümleri durağandan negatife; Royal Bank of Scotland Group'un not görünümü ise pozitiften durağana indirildi. Açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili riski artırdığına işaret edildi. Bu durumun İngiltere bankacılık sektörüne olumsuz etkisinin olacağının öngörüldüğü ifade edildi. Kredi büyümesindeki yavaşlama ve konut fiyatlarındaki düşüş sebebiyle de İngiltere ekonomisinin olumsuz etkileneceği tahminine yer verilen açıklamada, gelecek 2 yıl içinde ülkenin ekonomik risk değerlendirmesinin "en az üçte bir ihtimalle" bozulacağının öngörüldüğü kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...