Patates üreticilerine 'mildiyö' uyarısı!

Düzenleyen:
Patates üreticilerine 'mildiyö' uyarısı!

Ekonomi Haberleri

Niğde Ziraat Odası Başkanı Kenar, patates ekiminin erken yapıldığı bölgelerde mildiyö hastalığı belirtilerinin görülmeye başlandığını belirterek, üreticilere zamanında ilaçlama yapmaları uyarısında bulundu. Kenar, mildiyö konusunda önlem alınmadığı takdirde büyük zararlar oluşabileceğini bildirdi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar "Patates ekiminin erken yapıldığı bölgelerde mildiyö hastalığı  belirtileri görülmeye başlandı. Üreticiler zamanında ilaçlama yapmalı" dedi.Kenar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havanın serin ve  yağışlı olmasının patateste mildiyö hastalığı için zemin hazırladığını,  üreticilerin bu hastalığa karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Niğde'de yılda yaklaşık 800 bin ton patates üretiminin yapıldığını  ifade eden Kenar, mildiyö konusunda önlem alınmadığı takdirde büyük zararlar oluşabileceğini bildirdi.Ziraat Odasında görevli mühendisler tarafından patates ve fasulye  ekili alanlarda gerekli incelemeler yapılarak, çiftçilerin hastalığa karşı  uyarıldığını anlatan Kenar, tarlaların sık kontrol edilmesi ve erken müdahalede  bulunulmasının önemine işaret etti. Kenar, şunları kaydetti:

"Mildiyö hastalığı bitkinin yeşil aksamını ve kökünü çürüterek toprak  altındaki yumruların büyümesini önlüyor. Geçtiğimiz yıl mildiyö hastalığı  görüldü. Çiftçilerimiz geç fark ettikleri için üründe kayıplar yaşandı. Bu yıl  hastalık daha tam anlamıyla baş göstermeden ilaçlama yaparak hastalığı bertaraf  edelim. Patates ekiminin erken yapıldığı bölgelerde şu anda hastalık belirtileri  görülmeye başlandı. Niğde bölgesinin tamamını kapsamıyor, ancak koruyucu  ilaçların atılmasını öneriyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...