GAP’ta tarla günleri

Düzenleyen:
GAP’ta tarla günleri

Ekonomi Haberleri

​Türkiye’nin en büyük kalkınma projeleri arasında yer alan Güneydoğu Anadolu Projesinde (GAP), bölge çiftçisinin eğitimi devam ediyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Geçtiğimiz dönem başlatılan Tarımsal Eğitim Projesi Kapsamında şu ana kadar dolaylı olarak 135 bin 500’ü aşkın çiftçiye ulaşıldı. Söz konusu proje kapsamında köy toplantıları, tarla günleri, fuar katılımları, tarımsal danışmanlık hizmetleri, sulama, alternatif ürün yetiştiriciliği ve hayvancılık gibi konularda eğitim ve bilgilendirme yapıldı.
GAP İdaresi, yıl sonuna kadar 13 bin çiftçiye daha ulaşmayı öngörürken; 2 teknik gezi, 9 koordinasyon toplantısı, 3 bin adet de görsel materyal basmayı hedefliyor. Söz konusu çalışmalarla GAP Bölgesi’nde sulamaya açılmış alanlarda verimin arttığı görüldü. Proje kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa’da proje ofisleri oluşturulduğu biliniyor. Bölgedeki çiftçilere yönelik yapılacak çalışmalar arasında, proje modellerinin uygulamaya aktarılması için de faaliyetler sürdürülecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...