Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ulaşım ağı genişliyor

Düzenleyen:
Ulaşım ağı genişliyor

Ekonomi Haberleri

Pek çok güzergâhta metro ve tünel yapımı için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uzunluğu 77 kilometreyi bulan 6 metro hattı ile Haliç-Unkapanı Tüp Geçidi’nin ihalesini temmuz ve ağustos aylarında yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı. Yaklaşık 77 kilometrelik 6 metro hattının ihaleleleri temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilecek. Haliç'in iki yakası arasındaki trafiği denizin altından tünelle sağlayacak olan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ise 11 Temmuz'da ihaleye çıkacak.

İstanbul'a 12 yılda 98 milyar liralık yatırım yapan İBB'nin 2016 yılında 16.3 milyar liralık yatırım bütçesi bulunuyor. 145 kilometre raylı sisteme ulaşılan İstanbul'da, 76 kilometre metro inşaatı da devam ediyor. Kirazlı-Halkalı metrosu inşaat ve elektromekanik işleri, otopark ve depo alanı inşası ihalesi 9 Ağustos'ta düzenlenecek. 9.7 kilometre uzunluğa sahip olacak olan metro hattında 9 istasyon bulunacak. Başakşehir-Kayaşehir metro hattı 4 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 6 kilometre hat üzerinde 4 istasyondan oluşan metro hattının 900 günde tamamlanması hedefleniyor. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)-Taşdelen-Yenidoğan Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri yapım işi de 5 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 17.8 kilometrelik hatta 14 istasyon bulunacak.

ESENYURT'A METRO 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna ilişkin ihale de 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki hatta, 11 istasyon bulunacak. İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının ihalesi 11 Ağustos'ta yapılacak. 18.5 kilometre hat üzerinde 11 istasyondan oluşan metro hattının iş süresi bin 80 gün olarak açıklandı. Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattına ilişkin ihale de 8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 12 kilometrelik hatta 8 istasyon olacak. Bu ihalede iş süresi bin 20 gün olarak belirlendi. 

Haliç’e tünel geliyor Unkapanı Köprüsü tarih oluyor

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın ‘ustalık eserim’ diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor. Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. Proje ile 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...