200 milyar $’lık konut heyecanı!

Düzenleyen:
200 milyar $’lık konut heyecanı!

Ekonomi Haberleri

Sektör temsilcileri, yabancıya konut alımında verilmesi planlanan oturma izni ve vatandaşlık hakkıyla Türkiye'ye girecek paranın 200 milyar doları bulabileceğini belirtiyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak için yabancı yatırımcılara oturum izni ve vatandaşlık hakkı verilmesiyle ilgili yasal düzenlemeler konusunda hazırlık yaptıklarını açıklaması, gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı. Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş; İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelerin geçmişte şu an hükümetin çıkarmaya çalıştığı teşvik edici modellerle yabancıya konut satışında 2 milyon adedi geçtiğini dile getirerek, Türkiye'nin yabancılara bu düzenlemelerle 2 milyon adet konut satma potansiyeli olduğunun altını çizdi. Taş, “Bu potansiyel ortalama 100 bin dolarlık gayrimenkullerin satıldığını düşündüğümüzde 200 milyar dolardır” dedi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım da, yabancıya gayrimenkul satışına getirilen teşvikleri desteklediklerini vurgulayarak, yabancılara yapılacak satışların konut fiyatları ve nüfusu artırmayacağını kaydetti. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, düzenlemeyle Avrupa ülkelerinde büyük yatırımları bulunan Körfez sermayesinin güvenli bir liman olan Türkiye'ye yatırımlarında ciddi artış olacağını söyledi. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise, Türkiye'nin yabancıya mülk satışından yıllık 4.5 milyar dolar gelir elde ettiğini ifade ederek, bu rakamın 5 katından fazla artabileceğini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...