İkinci vatan Karayipler

Düzenleyen:
İkinci vatan Karayipler

Ekonomi Haberleri

Karayipler'de bulunan ada ülkelerinde 100 bin lira yatırım yapan iş adamları, Avrupa ülkeleri, Singapur ve Hong Kong başta olmak üzere 100 ülkeye vizesiz giriyor

Dominika, Barbuda, Antigua, Saint Kitts ve Nevis... Bunlar Karayipler'de bulunan ada ülkeleri. Son yıllarda bu ülkeleri gözde olmaktan öte 'ikinci vatan' haline getiren ise Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye vizeyi kaldırmaması. Yurt dışında vizeyle uğraşmak istemeyen iş adamları, belli bir miktarda yatırım karşılığında bu ülkelerden vatandaşlık alıp Avrupa dahil birçok ülkeye uzun süreli seyahat gerçekleştirebiliyor. Yurt dışında sağlık ve eğitim alanında danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın'ın verdiği bilgiye göre Karayipler'de yer alan Dominika'ya yatırım veya 100 bin liralık hibe yapan iş adamları, 100'den fazla ülkeye vizesiz seyahat ediyor.
İNGİLTERE'YE 180 GÜN
Avrupa'daki birçok ülkede 3 aya, İngiltere'de 6 aya kadar kalma hakkı elde eden iş adamları, Hong Kong, Singapur ve Uzak Doğu ülkelerine de vize almadan gidebiliyor. Yatırımcı programı ile 100 bin dolar hibe yapan bir kişi, 4 ay gibi kısa sürede Dominika pasaportuna sahip olunabilirken, eş ve çocukların da başvuruya eklenme imkânı bulunuyor. Yüzde 25-30 oranında da çeşitli harçların ödenmesi halinde, bu ülkeye hiç gitmeden, ikamet süresi şartı olmadan pasaport alınabiliyor.
Dominika vatandaşlığı, özellikle yoğun seyahat eden, sürekli vize almakla uğraşan, vizesi olmasına rağmen ülkelere girişte gördüğü muameleden memnun olmayan iş adamları için ideal bir çözüm olarak gösteriliyor. Her Avrupa ülkelerine girişte 90 gün kalma hakkı kazanılıyor. İngiltere ve Avustralya'da ise bu süre 180 güne çıkıyor ve Türk vatandaşlığı aynı anda muhafaza edilebiliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...