S&P Türkiye’nin yeni patronu belli oldu

Düzenleyen:
S&P Türkiye’nin yeni patronu belli oldu

Ekonomi Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) Türkiye Müdürlüğü'ne Fevzi Timuçin Engin atandı.

2011 yılından beri Türkiye ofisi ile faaliyet gösteren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s Global Ratings (S&P) Türkiye Ülke Müdürlüğü’ne Timuçin Engin getirildi.

Timuçin Engin Türkiye Müdürlüğü görevini, bugüne kadar S&P Global Ratings Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Müdürü olarak büyük başarılara imza atan ve bundan sonra S&P Global Ratings Yönetim Kurulu Üyesi ve EMEA Bölgesinin İdari Müdürü olarak görev alacak Zeynep Holmes’tan devraldı.

FEVZİ TİMUÇİN KİMDİR?

Bilkent Üniversitesi’nde Bankacılık ve ardından Kanada’da Ottawa Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi alanında (MBA) eğitim alan Timuçin Engin, profesyonel yaşamı boyunca finans sektörünün lider firmalarında çalıştı.

Engin, ilk once Toronto’da Scotiabank (The Bank Of Nova Scotia) ve ardından Lusight Research şirketinin EMEA finansal kurumlar araştırma ekibi başında elde ettiği deneyimin ardından, Dubai Grup’ta yatırım yöneticisi olarak görev aldı ve Grubu portföy şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak temsil etti.

Son olarak, S&P Global Ratings Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) Bölgesi’nin finansal hizmetler ekibinde direktör olarak görev alan Timuçin Engin, çalıştığı farklı ülkelerde elde ettiği deneyimle bundan böyle S&P Global Ratings Türkiye’nin faaliyetlerine liderlik edecek. Timuçin Engin evli ve bir çocuk babası.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...