Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tatilci uyanıklığı! Bedava diye geçtiler, dönüşte direksiyonu kırdılar

Düzenleyen:
Tatilci uyanıklığı! Bedava diye geçtiler, dönüşte direksiyonu kırdılar

Ekonomi Haberleri

Tatilciler, giderken ücretsiz diye Osmangazi Köprüsü'nü tercih etti. Geçişlerin ücretli olmasının ardından vatandaşlar direksiyonu Topçular feribot iskelesine kırdı.

Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olarak hizmet veren Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda sabah 07.00 itibarı ile ücretli geçişler başladı. Tatilcilerin dönüşünden sonra trafikte yoğunluk yaşanmazken, güzergahı kullanan araçların araba vapuru yerine ücretli olmasına rağmen Osmangazi Köprüsü'nü kullandıkları dikkat çekti.

İSTANBUL'A GELENLER OSMANGAZİ'Yİ KULLANDI

Köprüyü kullanan araç sürücüleri köprü ve otoyol hizmetinin güzel ancak fiyatların yüksek olduğunu belirttiler. Öte yandan tatilcilerin dönüşünden sonra Bursa-İstanbul istikametinde araç yoğunluğu yaşanmazken, İstanbul'a geçiş yapmak isteyen çoğu sürücü yine Osmangazi Köprüsü'nü kullandı.

ÜCRETLİ OLUNCA GEÇİŞLER AZALDI

Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerin ücretli olmasının ardından geçişlerin azalması dikkat çekti. Bayram müddetince ücretsiz olan Körfez Köprüsü bugün sabah itibariyle paralı olunca bayramda tarihinin en büyük durgunluğunu yaşayan Topçular feribot iskelesi yeniden canlandı.

İDO REKABET EDEBİLMEK İÇİN SICAK YEMEK SERVİSİNE BAŞLADI

Vatandaşlar feribotu köprü geçiş fiyatının pahalı olması sebebiyle tercih ettiklerini dile getirirken, İDO'nun köprü ile rekabet edebilmek için gemilerde ücretsiz sıcak yemek servisine başlaması da tercih sebebi oldu.

ÜCRETSİZKEN TIKANMIŞTI

1 Temmuz'dan itibaren köprüden geçişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte özellikle köprüyü merak edenlerin akın etmesiyle köprüde tıkanmalar yaşanmıştı. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve İstanbul'dan köprüyü görmek için gelenler köprünün üzerinde selfie çekmek için durunca köprü tıkanmıştı. Özellikle bayramın 3 gününde köprüde olağanüstü bir trafik yaşanırken, araçlar adım adım ilerledi. Bugün saat 07.00'den itibaren köprüden geçişlerin ücretli olmasıyla birlikte köprüden geçen araçların azlığı dikkat çekti.

FERİBOTLA DÖNDÜLER

Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında ise 10 feribot karşılıklı olarak sefer yapmaya devam etti. Feribotları kullanan otomobiller gidiş 60 TL, gidiş-dönüş 100 TL, minivan gidiş 65 TL, gidiş-dönüş 110 TL, cip-minibüs-kamyonet 70 TL, gidiş dönüş 120 TL, kamyonet (4 ton) 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, midibüs 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, kamyon-otobüs 115 TL, gidiş-dönüş 210 TL, otobüs (3 aks) 120 TL, gidiş-dönüş 220 TL, TIR 190 TL, gidiş-dönüş 340 TL, motosiklet ise 13 TL gidiş, gidiş-dönüş için ise 20 TL ücret ödedi. Feribotlar araçlar dolduktan sonra sefer yaptılar.

"KÖPRÜ PAHALI"

Midibüsü ile feribota geçen Ahmet Keskin, "Köprü pahalı olduğu için feribotu tercih ediyorum. Ben kesinlikle Osmangazi Köprüsü'nü tercih etmem" dedi.

Feribotu kullanan bir başka sürücü ise, "Benim için burası bir alışkanlık. Boş olduğu için de burayı tercih ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...