Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardin'e can suyu

Düzenleyen:
Mardin'e can suyu

Ekonomi Haberleri

Atatürk Baraj Gölü’nden 221 kilometrelik kanalla Mardin’e ulaşacak olan su, 2 milyon dekardan fazla araziyi suya kavuşturacak. Nehir bu sayede yılda 500 milyon lira getirecek...

Güneydoğu’nun en sıcak ve kurak illerinden biri olan Mardin’e nehir geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordine ettiği projeyle 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı’nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı. Depolama istasyonlarının yapılması ve GAP Eylem Planı’nda yer alan 4 ayrı proje ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında 2 milyon 167 bin 930 dekar arazi su ile buluşacak. Bu sayede 433 bin kişiye istihdam sağlanırken, yıllık 500 milyon lira gelir sağlanacak.

KANAL İNŞAATI TAMAM

Projeyle ilgili bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı’ndaki suyun Mardin ve Şanlıurfa olmak üzere 2 kanala ayrıldığını belirterek, “Ana kanal 221 kilometre uzunluğunda. Bu kapsamda kanal inşaatı tamamlandı. Bu 221 kilometre kanal boyunca 2 milyon 167 bin 930 dekar sahayı suluyoruz. Bu sulama esnasında yaklaşık 433 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bu hizmet hem Mardin’e hem Şanlıurfa’ya çok büyük fayda getirecek. 2. GAP Eylem Planı kapsamında 2019 yılı sonuna kadar bütün ovanın suyla kavuşmasını sağlayacağız” dedi. Çankırı, “Kadim Mezopotamya ve Mardin Ovası, Fırat’ın akan suyunu sabırsızlıkla bekliyor. İnşallah bu bereketli toprakları yeniden suya kavuşturacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...