'Suriyelilerin ekonomiye katkısı olacak'

Düzenleyen:
'Suriyelilerin  ekonomiye katkısı olacak'

Ekonomi Haberleri

Bülent Tüfenkci, Suriyelilerin vatandaşlığa alınmasıyla ilgili, “Bu insanları ekonomiye katkı sunmaları için bir artı değer olarak düşünmek lazım” dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, vatandaşlık verilmesi düşünülen Suriyeli sığınmacıların ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi. Muhalefetin, Suriyeliler konusunda hiçbir yapıcı öneri getirmediğini, her fırsatta “bundan nasıl siyasi rant sağlayabilirim” düşüncesiyle hareket ettiğini savunan Tüfenkci, “Suriyelilerin Türk vatandaşlığına geçmesi noktasında yanlış algılamaların olmaması gerekiyor. Muhalefetin ‘bu insanlar Türk vatandaşlarımızın ekmeğini elinden alacak’ gibi çok çirkin ve gerçekle ilgisi olmayan, dedikodu mahiyetindeki algı operasyonuna kapılmamak gerekir. Bu insanları buradaki iş gücüne ve ekonomiye katkı sunmaları için bir artı değer olarak düşünmek lazım. Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi olarak düşünmek lazım. Yani Almanya’ya giden Türk vatandaşları Almanların ekmeğini ellerinden almıyorlar ki. O ekonomiye katkı sunuyorlar. Almanya’nın büyümesine, gelişmesine, katkı sunuyorlar. Bunu da aynı şekilde düşünmek lazım” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...