Çarkları öğrenciler çevirecek

Düzenleyen:
Çarkları öğrenciler çevirecek

Ekonomi Haberleri

MEB, meslek liselerinin sanayi sektörü ile daha fazla iş birliği yapması için okullara talimat verdi. Bakanlık, 15 ildeki başarılı örnek iş birliği ve protokolleri illere gönderip bu projelerin artırılmasını istedi

Gökhan Kaya ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liseli öğrencilerin okuldan, sektörün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek nitelikte mesleki yeterliklerle donatılmış olarak mezun olması için harekete geçti. Bakanlık, sektörlerle okulların daha fazla iş birliği içinde olması için talimat verdi. Konuyla ilgili olarak 81 il milli eğitim müdürlüğüne bir yazı gönderen MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, okul-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Sektörün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek nitelikte mesleki yeterliklerle donatılmış insan gücünün yetiştirilebilmesi için mesleki ve teknik liselerinde, öğretim programlarına uygun fiziki mekânların yeterli büyüklükte ve donatılmış olması gerektiğinin altını çizen Genel Müdür Gülay, bu konuda bazı illerdeki örnek projeleri okulların dikkatine sundu. 

15 İLDEKİ ÖRNEK PROJELER

Bu kapsamda Gülay, alan öğretmenlerinin sektördeki gelişmelerden haberdar olarak bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktarması ve okul-sektör ilişkilerinin üst düzeyde tutulması ile ilgili olarak Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan komisyon çalışmasında tüm illerin milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürlerine 15 il tarafından hazırlanan örnek proje ve protokollerin sunulduğunu aktardı. Gülay, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Sakarya ve Trabzon’daki örnek proje ve protokollerden yararlanılması için Okul-Sanayi İşbirliğine Yönelik Örnek Projeler adı altında bir çalışma hazırlandığını ve bundan faydalanılmasının başarılı sonuçlar doğuracağını kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...