Ticarete elektronik kolaylık

Düzenleyen:
Ticarete elektronik kolaylık

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir süredir devam eden gümrük belge kontrollerini tek bir elden yürütme çalışmaları sürüyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Ekonomi Bakanlığı özellikle bakliyat, yumurta, zeytin, yaş meyve-sebze, pamuk ve bal gibi ürünlerin ithalat ve ihracat belgesi işlemlerini Tek Pencere Sistemine geçirdi. Söz konusu yeni gelişmeyle Bakanlık, ‘Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği’ kapsamında bulunan, bakliyatlar, yağlar, bal, kuru ürünler, yaş meyve-sebze, yumurta, zeytin ve pamuk ürünlerinin ithalat ile ihracat belgelerini Tek Pencere Sistemi’nin e-belge uygulamasıyla alacak. Söz konusu sistemin kullanımına 1 Temmuz’dan itibaren başlandığı belirtiliyor. Gümrüklerde belge kontrollerinin elektronik ortamda yapılması için neredeyse tüm işlemlerini Tek Pencere Sistemi'ne kaydırmayı sürdüren Bakanlıklar, bu yolla hem işlem sürelerini kısaltıyor hem de belgede sahteciliğin önüne geçmiş oluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...