Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canavar avında günde 3 milyon dolar

Düzenleyen:
Canavar avında günde 3 milyon dolar

Ekonomi Haberleri

Japon teknoloji şirketinin başına talih kuşu kondu. Nintendo, mobil oyun uygulaması Pokemon Go ile değerini 3 gün içerisinde tam 9 milyar dolar artırdı

Ömer Temür İSTANBUL

Dünya’yı saran Pokemon Go çılgınlığı Japon Nintendo'ya yaradı. Pokemon Go ile hisseleri son üç günde yüzde 53 artış gösteren şirketin piyasa değeri 9 milyar dolar artışla 30 milyar dolara yükseldi. ABD’de 5 günde 7.5 milyon defa indirilen Pokemon Go’nun sadece iOS platformundan elde ettiği günlük gelir ise yaklaşık 1.6 milyon dolar. Android’in de hesaba katılmasıyla firmanın günlük gelirinin 3 milyon doları aştığı tahmin ediliyor. 
iOS ve Android platformlarında indirilebilen oyun henüz 3 ülkede yayınlanmasına rağmen ABD ve Avustralya'da Google Play Store'da Facebook, Twitter gibi devleri tahtından indirdi. Pokemon GO günde ortalama 43 dakika kullanılırken bu süre Whatsapp’ta 30 dakika, Instagram’da 25, Snapchat ise ortalama 22 dakikaya tekabül ediyor.  Android uygulamalarının Google Play dışında kurulmasını sağlayan sitelerden biri olan APKMirror, oyun piyasaya çıktığı anda trafik patlaması yaşadı. Oyun Türkiye’de de hızlı bir şekilde yayılıyor. 

Artırılmış gerçekliğe dayanan oyun Pokemon karakterlerini yakalamak üzerine kurgulanmış. Evde, iş yerinde, okulda, metroda, alışveriş merkezinde kısacası her yerde bir sanal karaktere rastlayıp ona sahip olabilirsiniz. Sonrasında tıpkı çizgi filmde olduğu gibi Pokemon karakterlerinizi eğitip, rakiplerinizle savaşa girebiliyorsunuz. Yalnız ilk 5 kademe boyunca karakter toplamanız gerekiyor. Bu süreçte rakiplerinize herhangi bir sataşmaya izin verilmiyor. Pokemon Go'yu henüz sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da yaşayanlar indirebiliyor. 

Nasıl oynanır?

Çizgi film karakteri Pokemon’un oyun versiyonu olan Pokemon Go, Türkiye’de henüz Google Play veya App Store'dan indirilemiyor. Oyunu uygulama dükkânlarından indiren kullanıcılar ise kendilerine bir avatar belirledikten sonra GPS ve harita servisleri üzerinden Pokemon avına başlıyor. Sokak sokak gezen kullanıcılar belirlenen noktaya geldiğinde Pokemon'u yakalıyor. Kullanıcılar sahip oldukların Pokemonlar ile diğer oyuncuların canavarları ile dövüştürüyor ya da takas ediyor. 

Virüse dikkat!

Google Play ve Apple Store dışındaki site ve uygulama dükkanlarından yüklenen Pokemon GO uygulamasında geniş güvenlik açıkları söz konusu. Hacker'ların bunu fırsata çevireceğini belirten ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Bu tür uygulamalar siz farkına varmadan, telefon ya da tabletlerde siber suçluların sızabileceği arka kapılar açıyor. Bu açıklıkları kullanarak bilgilerinize ulaşabilir, kişisel ve finansal zararlar verebilir” dedi. 

Rakamlarla Pokemon GO

Daha ilk haftadan aktif kullanıcı sayısı, son 10 yıla damgasını vuran sosyal medya platformu Twitter'ı yakaladı. 
ABD'de ilk iki günün sonunda tüm Android cihazların yüzde 5'ine kurulan uygulama, piyasaya çıktığı birkaç gün içinde, ABD'de genç yetişkinlerin en çok kullandığı arkadaş bulma uygulaması Tinder'ın şimdiye kadarki tüm yüklemelerinden daha fazla kez tekil yükleme aldı. 
ABD ve Avustralya'da Google Play Store'da liste başı oldu.
Uygulama, ABD Android verilerine göre, tek seferde ortalama 43 dakika kullanılıyor. 
Twitter’da dünya çapında Pokemon Go ile ilgili olarak 4.7 milyon tweet atıldı. 

Spor yaptırmaktan başka faydası yok

Oyun kullanıcılarına herhangi maddi bir kazanç sağlamıyor. Ancak Pokemon avlayabilmeniz için evden çıkıp yürümeniz gerekiyor. Bir Pokemon için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan kullanıcılar spor yapmakla yetiniyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...