Şoklanmış künefe piyasayı canlandırdı

Düzenleyen:
Şoklanmış künefe piyasayı canlandırdı

Ekonomi Haberleri

Hatay’ın tescilli tatlısı künefenin satışındaki düşüşe, şoklanmış künefelerle çözüm bulundu.

Hatay turizminin son yıllarda yaşadığı zor günler künefecileri de vurdu. Tarihi Uzun Çarşı’da 38 yıldır künefecilik yapan Hasan Karataş, yıllar geçtikçe künefe satışlarında düşüş yaşandığını, bu düşüşün devam etmesi nedeniyle de üreticilerin farklı yöntemlere başvurarak ekonomik sorunlarını çözmeye çalıştığını söyledi.

Değişen şartlar nedeniyle künefe satışlarında çok büyük düşüşler yaşandığını belirten Karataş, bu sorunu çözmek için küçük tepsilerde ve ambalajlarda özel olarak şoklanmış, 3-4 gün bozulmadan kalabilen künefeler üretip satmaya başladıklarını ifade etti. Şoklanmış künefe için özel olarak hazırlanmış peynir ve özel kadayıfın kullanıldığını kaydeden Hasan Karataş, şöyle konuştu:

"Ben 1978 yılından bu yana künefecilik yapıyorum. O dönemlerde biz günde 100 kilogramdan fazla künefe satardık, yıllar ilerledikçe bu rakamlar düştü ve en sonunda günde 3-4 kilograma kadar indi. Bu soruna bir çözüm bulma ihtiyacı ortaya çıktı doğal olarak, bunun sonucunda Hatay’ı ziyarete gelen turistlerin memleketlerine götürüp Hatay hatırası olarak yakınlarına ikram edebileceği bir tatlı haline getirdik künefeyi. Özel ambalajında 3-4 gün bozulmadan kalabilen şoklanmış künefe ortaya çıktı. Bu künefenin bozulmamasındaki en büyük sebep özel olarak üretilen ve bozulmaya yol açan peynirin suyunun alınması oldu. Tamamen susuz olarak hazırlanan künefe peyniri şoklanmış künefeye ekleniyor, ardından da özenle hazırlanan kadayıf ekleniyor. Bu sayede günlerce bozulmadan kalabilen künefeleri hazırlamış oluyoruz."

KÜÇÜK AMBALAJLARDA SATILIYOR

Müşterilerin ilgisini gördükten sonra daha çok şoklanmış künefe imalatına başladığını belirten Karataş, "Özel ambalajlarda çeşitli boyutlarda şoklanmış künefelerimiz var. Bunların fiyatı 3 liradan başlıyor 15-20 liraya kadar çıkıyor. Tabi fiyatlar künefenin ambalaj büyüklüğüne göre değişiyor. Zamanla düşen künefe satışlarına şoklanmış künefe bir bakıma çözüm oldu diyebiliriz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...