Ulaştırma Bakanından şaşırtan köprü duyurusu

Düzenleyen:
Ulaştırma Bakanından şaşırtan köprü duyurusu

Ekonomi Haberleri

Osmangazi Köprüsü gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Köprüye verilen hazine garantisi yüzünden hayatında bir kez bile köprüyü kullanmayacak vatandaşlar parasını ödeyecek.

Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı'nı kabul eden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Arslan, son günlerde tartışma konusu haline gelen Osmangazi Köprüsünü ve köprüden geçiş ücretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Yine deniyor ki 'Buradan birileri geçecek ama geçmeyen de para ödeyecek' evet Kars'taki vatandaş da para ödeyecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Gurbanov Cavid Gamberoğlu'nu kabul etti. Gündemde yoğun olarak konuşulan Osmangazi köprüsü ile ilgili soruları değerlendiren Arslan, çok tartışılacak bir açıklamada da bulundu.

GEÇMEYEN DE PARA ÖDEYECEK

Arslan "Yine deniyor ki 'Buradan birileri geçecek ama geçmeyen de para ödeyecek' evet Kars'taki vatandaşta para ödeyecek" diyen Arslan "Osmangazi Köprüsü ve otoyol bitiğinde o güzergahın tamamında oluşturacağı ekonomi, oluşturacağı katma değer bu ülkeye getireceği direk veya dolaylı vergiler, bu ülke için bir katma değerdir ve bunlar bu otoyol ve köprüden dolayı oluşan ülkenin gelirleridir. Buradan bir geliri oluştuğunda da bu ülke aynı geliri alıyor Kars'taki vatandaşın hizmetine sunuyor. Osmangazi Köprüsü'nü sadece köprü olarak düşünmeyin oluşturacağı ticaret hacmini düşünün" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...