Atlanta Fed Başkanı'ında 'Brexit' yorumu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Atlanta Fed Başkanı'ında 'Brexit' yorumu

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed Atlanta Şubesi Başkanı Lockhart, İngiltere’nin AB’den ayrılması ile ilgili olarak “Bazen biraz ara verip, suyun berraklaşmasını beklemelisiniz” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Merkez Bankasının (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının (Brexit) ABD'nin ekonomik görünümünü “bulutlandırdığını” belirterek, “Bu nedenle kısa vadede tedbirli ve sabırlı para politikasından yanayım” dedi.

Lockhart, Idoha eyaletinin Victor kentinde yaptığı konuşmada Fed’in tedbirli ve sabırlı olması gerektiğini ifade etti.

Brexit’in ABD ekonomisine yönelik etkilerinin henüz netleşmediğine işaret eden Lockhart, finansal istikrara yönelik risklerin geçtiğini söylemek için erken olduğunu söyledi.

Lockhart, “Bazen biraz ara verip, suyun berraklaşmasını beklemelisiniz” diyerek, yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleşecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizlerin sabit tutulması yönünde oy kullanacağının sinyalini verdi.  

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, Fed’in Brexit'le "bulutlanan" ekonomik görünüm nedeniyle kısa vadede tedbirli ve sabırlı davranmasının yerinde olacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...