Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyaya darbe mektubu

Düzenleyen:
Dünyaya darbe mektubu

Ekonomi Haberleri

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından hem devlet kurumları hem de STK’lar ekonomiyi olumsuz etkilerini azaltmak için çalışmalara başlamıştı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bu çalışmalar kapsamında ihracatçıların yurt dışındaki müşterileri için İngilizce mektup hazırlandı. Mektupta özetle, “Değerli müşterilerimiz ve ticari ortaklarımız sizi Türkiye’deki son gelişmeler hakkında bilgilendirmek için bu mektubu yazıyorum. 15 Temmuz'da ülkemizde bir terörist darbe girişimi yaşandı. Bu girişim Türk halkı, medya ve güvenlik güçlerinin kahramanca çabalarıyla bastırıldı. Tüm siyasi partilerin ve devlet kurumlarının oluşturduğu güven verici ve birleştirici tablo ile Türkiye Merkez Bankası’nın önlemleri Türk ekonomisini şok etkisinden kurtarmak için yardımcı oldu. Firmamızın bu olaydan önce de olduğu gibi herhangi bir sorun olmadan hizmet vermeye devam ettiğini size temin ederim" denildi. 
TANRIVERDİ AÇIKLAMIŞTI
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından darbe girişimi sonrası yaklaşık 60 ihracatçı birliği başkanı ve üyeleriyle toplantı düzenlemişti. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi yaptığı bir açıklamada "Mektubu ilk etapta hazır giyim devlerine göndereceğiz. Ancak tüm ihracatçı birlikleri bu mektubu kullanabilir. Yabancı müşterilerimize şirketlerimizin üretimden ihracata her alanda günlük faaliyetini aksatmaksızın sürdürdüğünü açıkladık" demişti. Söz konusu mektup yurtdışındaki alıcıların bilgilendirilmesi amacıyla gönderiliyor. Mektubun genelinde Türkiye ekonomisinin ve ihracatçı firmaların faaliyetlerinde bir aksama oluşturmadığı vurgusu yapılıyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...