Borçları hariç her şey ‘Hazine’ye

Düzenleyen:
Borçları hariç her şey ‘Hazine’ye

Ekonomi Haberleri

FETÖ ile bağlantısı tespit edilen kurum ve kuruluşların hesapları bloke edilecek, bütün malvarlıkları Hazine'ye geçecek. Alacakları tahsil edilecek, borçlarından Hazine sorumlu olmayacak

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin alınacak tedbirler, Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği ile belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre; kapatılan kurum ve kuruluşların, bankalar ve diğer finans kuruluşlarındaki (kiralık kasaları dahil) tüm hesapları önce bloke edilecek. Tespit edilen mal varlığından Türk lirası ve döviz cinsinden para olanlar derhal, diğerleri (çekler gibi) usulüne uygun şekilde nakde çevrildikten sonra muhasebe birimlerinin veznesine veya banka hesabına yatırılacak. İdare tarafından fiziken tespit edilerek teslim alınan veya elektronik ortamda kaydedilen ve saklanan menkul kıymetler ve varlıklar, muhasebe birimince 'Menkul Varlıklar Hesabı'na kaydedilecek.
ARAÇLAR TESCİLLENECEK
Tespit edilen ve teslim alınan nakil araçlarıyla iş makinelerinin; cins, marka, model, plaka numarası, motor ve şasi numaraları ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Hazine adına tescilleri sağlanacak. Kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetinde bulunan binalardaki taşınırlar, güvenlik önlemleri alınarak aynen muhafaza edilecek. Kiralama suretiyle kullanılan binalardaki taşınırlar ise öncelikle ilgili ve ihtiyacı olan kamu kurum veya kuruluşuna devredilebilecek ve bunlar tarafından kayıtlara alınacak. Kapatılan kurum ve kuruluşa ait her çeşit büro eşyası, mefruşat, hesap, yazı, bilgisayar, fotokopi ve teksir makineleri, radyo, televizyon gibi elektronik eşyalar, kitap, tablo, biblo gibi her türlü taşınırlar tutanakla kayıtlara geçecek. Demirbaş eşya defterinde kayıtlı olup yerinde bulunmayan eşyalar sorumlulardan talep edilecek.
MALİYE YETKİLİ
Kapatılan kurum ve kuruluşların tespit edilen doğmuş ve doğacak alacakları, borçlularından usulüne göre tahsil edilecek. Bu amaçla borçlulara ödemelerini, bundan sonra Hazineye yapacakları bildirilecek. Kapatılan kurum ve kuruluşların her türlü borçlarından dolayı ise Hazineden hiçbir şekilde hak ve talepte bulunulamayacak. İdare tarafından ayrıca söz konusu kurum ve kuruluşların Hazineye devredilmiş sayılan mal varlıkları ile tapuda resen Hazine adına tescil edilen taşınmazlarının değeri, ilgili hükümler uyarınca tespit edilerek kayıtlara alınacak. Tebliğin uygulanması sırasında ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye ve ihtilafları çözmeye Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...