Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyasalarda son durum (Dolar ne kadar)

Düzenleyen:
Piyasalarda son durum (Dolar ne kadar)

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi gören dolar bugün 3,04'ün altına indi. Borsada yükseliş yüzde 2'nin üzerine çıktı.

Piyasalar geçen haftaki sert satış baskısının ardından bir miktar sakinleşti.  Bankacılar bu hafta piyasalarda siyasi adımların, olası kredi notu gelişmelerinin ve Merkez Bankası'nın yarınki enflasyon raporunun ön plana çıkabileceğini belirttiler.

DOLAR 3,04'ÜN ALTINA İNDİ
Dolar, haftanın ilk işlem gününde 3,04'ün altına geriledi. Dolar/TL geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmış oldu. 

BORSADA POZİTİF HAVA
Geçen hafta büyük kayıplar yaşayan borsa yeni haftaya pozitif başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,95 yükselişle 72.422,65 puandan açıldı. Endeks daha sonra kazançlarını artırdı ve kazançlar yüzde 2'yi aşarak 73 bin puanı aştı. 

Cuma günü en düşük 70.426,16 puanı gören BIST 100 endeksi, bu seviyede etkisini artıran tepki alımları ile kayıplarını telafi ederek günü yüzde 0,20 yükselişle 71.738,43 puandan kapanmıştı.

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, haftalık bazda ise yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...