Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez'den yeni hamle

Düzenleyen:
Merkez'den yeni hamle

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, reeskont kredisi limitini 17 milyar ABD dolarından 20 milyar ABD dolarına yükselttiğini duyurdu.

Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredisi imkanının kullanımının yaygınlaştırılması ve döviz rezervlerine bu yolla sağlanacak katkının artırılması amacıyla reeskont kredi limitini 17 milyar dolardan 20 milyar dolara yükseltti.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre şu ifadeler yer verildi:
"Bankamız tarafından sağlanan reeskont kredisi imkanının kullanımının yaygınlaştırılması ve Bankamız döviz rezervlerine bu yolla sağlanacak katkının artırılması amacıyla aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır:

Reeskont kredisi limiti 17 milyar ABD dolarından 20 milyar ABD dolarına yükseltilmiştir.

Bu tutarın 17 milyar ABD dolarlık bölümü Türk Eximbank’a, 3 milyar ABD dolarlık bölümü ise ticari bankalara tahsis edilmiştir.

Toplam kredi limitindeki artışa bağlı olarak firma bazında kredi limitleri; Dış Ticaret Sermaye Şirketleri için 300 milyon ABD dolarından 400 milyon ABD dolarına, diğer firmalar için 250 milyon ABD dolarından 350 milyon ABD dolarına yükseltilmiştir. 

Limit artışları çerçevesinde Bankamızın reeskont kredisi imkânının daha fazla kullanılacağı ve döviz rezervlerine katkının artış göstereceği öngörülmektedir."

REESKONT KREDİSİ NEDİR?
Reeskont kredisi, bir banka tarafından iskonto edilmiş bir borç senedinin bir merkez bankası tarafından yeniden iskonto edilmesi karşılığında verilen kredidir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...