Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev tahvil ihracıyla piyasa moral buldu

Düzenleyen:
Dev tahvil ihracıyla  piyasa moral buldu

Ekonomi Haberleri

YDA Group, yüzde 40’ını küresel yatırımcıların aldığı ve 250 milyon TL talebin geldiği tahvil ihracıyla zor günler geçiren piyasaya moral verdi

Darbe girişimi, S&P’nin ülke notunu düşürmesi, OHAL ilan edilmesi, özel sektör tahvil piyasasında yaşanan ihraç iptalleri ve temerrütleri gibi peş peşe yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle morallerin bozulduğu bugünlerde, YDA Group; yüzde 40’ını küresel yatırımcıların aldığı, başarılı tahvil ihracı gerçekleştirdi. Olağanüstü koşullar nedeniyle bankaların dahi planlanmış ihraç taleplerini geri çektiği bu dönemde, YDA Group 200 milyon TL’lik tahvil ihracına çıktı. En uzun vadenin 3 yıl olduğu Türkiye Borçlanma Araçları Piyasasında daha önce hiç test edilmemiş 4 yıl uzun vadeli, aynı zamanda düşük faizli ve yüksek rakamlı ihraca 250 milyon TL talep geldi.
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tahvil ihracı hakkında şunları söyledi:  “Tüm ulusal ve uluslararası sıkıntılara rağmen 200 milyon TL tutarla çıktığımız ihracımıza gelen yoğun talep neticesinde, toplam ihraç tutarını 250 milyon TL’ye artırdık. Üstelik; Türkiye Sermaye Piyasalarında bugüne kadar hiç olmamış bir vade ile ülkemiz Borçlanma Araçları Piyasasında ilk defa gerçekleşen 4 yıl vadeli özel sektör tahviliyle büyük bir başarıya imza attık. Bu tahvil ihracımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğine, Sayın Başbakanımızın yatırımcı kimliğine ve Hükümetin reformist programına, ülkemize duyulan güvenin göstergesi ve tabii ki YDA'nın haklı gururu oldu. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki; olağanüstü koşullar nedeniyle piyasalardaki olumsuz ve karamsar havayı dağıtarak adeta “Game Changer” olduk, piyasalara moral verdik. Tahvil ihracımızın başarıyla sonuçlandığını, ihraçtan çok daha fazla talep geldiğini ve bu zor süreçte vermiş oldukları desteklerinden dolayı yatırımcılarımızabiz de bir jest olarak gelen taleplerin tamamını karşıladığımızı bildirmemize müteakip yurt içinden ve yurt dışından pek çok tebrik ve teşekkür telefonu, mesajı aldık.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...