'Güçlü Türkiye herkesin menfaatine'

Düzenleyen:
'Güçlü Türkiye herkesin menfaatine'

Ekonomi Haberleri

Gökhan Alpman, "Türkiye'nin kredi notu düşerse, Avrupa ve Orta Doğu'yu da etkileyebilecek zincirleme problemler ortaya çıkar" dedi

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte Türkiye'nin Üst Yöneticisi Gökhan Alpman, kredi derecelendirme kuruluşlarının yorumlarını daha detaylı bir incelemeyle yapmaları gerektiğini belirterek, "Ülkemizdeki ekonomik ortamın belli bir süre yakından izlenerek değerlendirilmesi sağlıklı olur" dedi. Alpman, söz konusu kuruluşların yakın zamanda Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi durumunda, Avrupa ve Orta Doğu'yu da ekonomik açıdan etkileyebilecek zincirleme problemlerin ortaya çıkabileceğine işaret ederek, "Bu sebeple ülkemizin her alanda güçlü olmasının, tüm ülkelerin menfaatine. Piyasaların da bütün kurumlarıyla işliyor olması, iş ortamı için güven telkin eden bir durum. Yaşanan olayların ardından mevcut yatırımları etkileyen bir durum gözlemlenmemekte. Ancak yatırımcı belirsizlik ortamını sevmez. Bu olayların etkisinden hızlıca çıkmak için, özel sektör ve kamu dahil her kurum, yaptığı işe dört elle sarılmalı" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...