DEİK yurt dışında seferberlik ilan etti

Düzenleyen:
DEİK yurt dışında  seferberlik ilan etti

Ekonomi Haberleri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 11 maddelik acil eylem planı yayınladı.

Eylem planı kapsamında yurt dışındaki dezenformasyonu engellemek amacıyla "seferberlik" ilan edilirken, iletişim faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla DEİK bünyesinde İletişim Komitesi kurulmasına karar verildi. Bunun yanı sıra DEİK üyeleri bakanlar, büyükelçiler, ticaret müşavirleri ve kanat kuruluşları ile temaslarını artıracak. Eylem planında yer alan diğer maddeler ise şöyle: 
¥ Seferberlik kapsamında, İş Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulları 30 gün içerisinde sorumlu oldukları ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek yüz yüze temasla ülke gerçeklerini anlatacaklar. 
¥ Gerektiği hallerde yurt dışındaki muhataplar Türkiye’ye davet edilecek ve ülkedeki durumu gözleriyle görmeleri sağlanacak. 
¥ Türkiye’de yerleşik yabancı yatırımcılar “Networking Event” düzenlenecek. 
¥ İlgili kurum temsilcilerinden, G20 Çin ve B20 Çin kapsamında çeşitli temaslarda bulunulması talep edilecek. 
¥ Türk diasporası harekete geçirilecek.
¥ Yurt dışı medya dahil ilgili tüm muhataplara doğru bilgi aktarımını sağlamak adına birkaç dilde e-bülten hazırlanıp, belirli periyotlarda gönderilecek; bu bağlamda sosyal medya da etkin bir şekilde kullanılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...