Organik gıda üretiyoruz ama yeterince tüketmiyoruz

Düzenleyen:
Organik gıda üretiyoruz ama yeterince tüketmiyoruz

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki 500 milyon dolarlık doğal ve organik gıda sektöründe ürünlerin yüzde 80-85’i ihraç edilirken; yüzde 15-20’si iç pazarda tüketiliyor

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO), Türkiye’de kişi başına yıllık organik ürün tüketiminin 1 avronun altında kaldığını açıkladı. Yıllık kişi başına düşen organik ürün harcaması Almanya ve İsviçre’de 150, İtalya’da ise 120 avro. Kanser riskini en aza indiren, hiçbir kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilen organik gıdaların ülkemizde yeterince tüketilmemesinin en önemli nedenleri arasında ürünlerin satış fiyatı ve kullanımının yeterince desteklenmemesi geliyor. Türkiye’deki 500 milyon dolarlık doğal ve organik ürünler sektöründe ürünlerin yüzde 80-85’i ihraç edilirken; yüzde 15-20’si iç pazarda tüketiliyor. Dünya ürettiğimiz doğal ve organik gıdalarla beslenirken Türkiye’de bilinçli tüketenlerin oranı ise çok az. Bu doğrultuda organik ürün çeşitlerinin ve faydalarının paylaşılacağı fuarlar ve ödüller büyük önem taşıyor. 

DOĞALLIK ÖDÜLÜ VERİLECEK

Bu yıl ilk kez; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, KOSGEB ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin desteğiyle sektörde fark oluşturanların ödüllendirileceği Green Star Awards – Doğal Yaşam Ödülleri, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilecek. 4 ana başlık altında ve 16 dalda ilk kez düzenlenecek yarışma için başvurular 6 Haziran’da online ve ücretsiz olarak başladı. Son başvuru tarihi 1 Ekim olan yarışmanın ödül töreni ise 4 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...