Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar ne kadar? (27 Temmuz 2016)

Düzenleyen:
Dolar ne kadar? (27 Temmuz 2016)

Ekonomi Haberleri

Fed'in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlar öncesinde kur bugün 3.04 seviyelerinde dengelendi.

Dolar güne nasıl başladı? Dolar fiyatlarında son durum ne? Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle geçen hafta sert satış baskısı altında kalan kur ve faizde bu hafta izlenen daha stabil seyrin devamı bekleniyor.

TL haftanın ilk iki gününde gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı. 

Dolar/TL'nin geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. 

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin yakından takip edildiği piyasalarda fiyatlanması gereken yeni bir iç gelişme olmaması halinde artık bir miktar küresel piyasaların da daha yakından izlenmeye başlanacağını belirttiler.

Küresel piyasalarda bir yandan bugün sonuçlanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından gelecek mesajları beklerken, bir yandan da Apple, Twitter gibi firmaların açıkladıkları bilançoları fiyatlıyor. Öte yandan Cuma günü sonuçlanacak olan Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantısının ardından yeni bir parasal genişleme adımı gerçekleşeceği konusunda geniş bir görüş birliği oluşurken, bu adımın halihazırda var olan devasa varlık alım programını daha da artırmak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Dün akşam saatlerinde 3.0450 civarında işlem gören dolar/TL, bugün ise FOMC toplantısından çıkacak kararlar öncesinde 3.0326'ya kadar gerilemesinin ardından saat 11.40 itibarıyla 3,0400 seviyesinden işlem görüyor. 

Analistler, yurt içinde bugün veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise FOMC kararları ve ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri verisinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3,05'in altında kalıcılık sağlanması durumunda 3.0120 ve 2.9880 seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

ALTININ GRAMI 130 LİRANIN ALTINDA

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 düşüşle 128,9 liradan işlem görüyor. 

Dün yatay seyirle 128-129,5 bandında hareket eden gram altın, önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 128,9 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209 lira, Cumhuriyet altını 856 liradan satılıyor. 

Altının onsu ise dün 1.320 dolardan kapanmasının ardından bugün önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.319 dolarda bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...