Her gün 395 aile yeni eve taşındı!

Düzenleyen:
Her gün 395 aile yeni eve taşındı!

Ekonomi Haberleri

CLK Boğaziçi Elektrik’in hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bu yılın ilk 6 ayında 226 bin 959 aile başka bir konuta taşındı. İlk yarıda ‘sıfır eve’ geçenlerin oranı geçen seneye göre yüzde 41 artışla 72 bin 233’e ulaştı

Önder ÇELiK

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 4.2 milyon aboneye hizmet veren CLK Boğaziçi Elektrik tarafından üç ayda bir açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu, bölgede 2016’nın ilk 6 ayında 72 bin 233 konutun yeni yerleşimcileriyle buluştuğunu ortaya koydu. Geçen yılın aynı dönemine göre sıfır konuta yerleşen aile sayısında yüzde 41.1’lik artış gözlendi. 2015’in ilk altı ayında her gün 279 abone yeni konutuna taşınırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 395’e yükseldi. Yılın ilk 6 ayında en fazla yeni dairelere yerleşme hareketi İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kentsel dönüşüm üssü olarak bina yıkım ve yapım faaliyetlerinin yoğunlaştığı Bağcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde yaşandı. Buralardaki sıfır binalara 25 bin 278 aile yerleşti. 2015’in ilk 6 ayında 182 bin 429 olan var olan binalardaki dairelere taşınma sayısı da 2016’nın aynı döneminde yüzde 15.1’lik düşüşle 154 bin 726 oldu. İkinci el alım ve kiralık alanında içerisinde Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve Bahçeşehir gibi önemli yerleşim bölgelerindeki hareket dikkat çekti.
HER GÜN 68 YABANCI ABONE
CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, Türkiye’de ilk ve tek olarak açıkladıkları Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun ilk çeyrek sonuçlarının sektör temsilcilerini şaşırttığını ve her kesimden olumlu dönüş aldıklarını dile getirdi. Amaçlarının Türk ekonomisinin büyüme dinamosu olarak görülen gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu verileri sunmak olduğunu hatırlatan Gümüşlü, “Raporumuz ile ortaya çıkan anlık rakamlar İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki gayrimenkul hareketlerinin fotoğrafını çekerken, yerli ve yabancı yatırımcılara emlakta yatırım trendlerini de ortaya koydu. Yeni verilerle sektörün enerjisinin hız kesmediğini görüyoruz” dedi. Yılın ilk yarısına ilişkin verileri değerlendiren İbrahim Gümüşlü, son yıllarda yabancı yerleşimci sayısının artmasıyla birlikte İstanbul’un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesinin sayısının 24 bin 854’e ulaştığının altını çizdi. Bu rakamın konut satışlarındaki artışa paralel olarak yükseldiğine dikkat çeken Gümüşlü, “Nisan-Haziran arasında yabancı ailelerin yerleşim sayısı 6 bin 243 arttı. Buradan bakıldığına ikinci 3 aylık dönemde İstanbul’un Avrupa Yakası’nda her gün ortalama 68 yabancı yeni evleri için elektrik başvurusu yaptı” diye konuştu.

6 AYDA NELER OLDU?

∂ İstanbul’un Avrupa Yakası’nda geçen yılın 6 ayına göre yüzde 41 artışla 72 bin 233 konutun kapısı ilk defa açıldı. Her gün ortalama 395 aile ilk defa biten dairelerin içerisine girdi.
∂ İkinci el konuta giriş sayısı geçen yılın ilk 6 ayına göre %15.1’lik düşüşle 154 bin 726’ya geriledi.
∂ 4.2 milyon abone içerisinde yabancı ailelerin sayısı ilk çeyreğe göre yüzde 33.5 artarak 24 bin 854’e ulaştı.
∂ İkinci 3 aylık dönemde her gün 68 yeni yabancı uyruklu aile abone oldu.
∂ Suriye vatandaşı ailelerin abonelikleri geçen yılın ilk 6 ayına göre %727 artışla 7 bin 117’ye çıktı.
∂ Mevcut rakamlara göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Suriyeli ailelerin abonelikleri 10 bin 367’ye ulaştı.
∂ Yerleşimleri kendi adlarına olan Suriyeli ailelerin 9 bin 498 konut ve 869 ticarethane abonelikleri bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...