Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin konut

Düzenleyen:
Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin konut

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörden zarar gören vatandaşlara yönelik 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

4 ilde 7 merkez üzerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Özhaseki; "Terörden zarar gören, güvenliğin sağlandığı bölgelerde öncelikle hasar tespit yapılıyor. Ardından enkazın kaldırılması çalışmasına başlıyoruz. Sonra 'riskli alan' ilan ediyoruz. Bir kısmında konut yapımına başladık. Mağdur vatandaşlarla görüşüyoruz. Ev az hasarlı ise, bu zararın parası ödenecek. Oturulamayacak durumda ise yeni evlerden verilecek. Gelip bizimle anlaşan herkese kira yardımına da devam ediyoruz. Belki de bazı vatandaşların evi bizim verdiğimizden daha büyüktür, fazla para alacak üstüne. Bir kısmını da uzun vadeli olarak basit taksitlerle borçlandıracağız" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...