Fenomenler de artık vergiye tabi olacak

Düzenleyen:
Fenomenler de artık vergiye tabi olacak

Ekonomi Haberleri

İnternet üzerinden gerçekleştirilen reklam ve tanıtım hizmetlerinin vergilendirilmesi konusunda önemli bir adım atılıyor.

Bu kapsamda, Twitter, Instagram ve Facebook'tan ürün tanıtarak para kazanan fenomenlerden ve reklamlardan vergi alınacak. Vergiden, ürün tanıtımı yaptıran reklamverenler ile buna aracılık eden reklam şirketleri de sorumlu olacak. Yasa değişikliğiyle, vergi oranının belirlenmesi konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verilecek. Vergilemenin, stopaj kesintisi şeklinde yapılması öngörülüyor. Vergi oranının ise yüzde 15 düzeyinde olması bekleniyor.
Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz buna en güzel örnek olarak gösteriliyor. Instagram'da 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Snapchat'te ücret karşılığı markaların tanıtımını yapan Durmaz en son ikişer dakikalık 4 snapchat videosu karşılığında Ebru Yaşar'dan aldığı 34 bin TL ile çok konuşulmuştu. Ünlü DJ'in, temmuz ayı süresince çıktığı mekânlardan yaklaşık 600 bin TL kazandığı ve bu kazancının 180 bin TL'sini Hadise'den kazandığı iddia edilmişti. 

HADİSE'DEN 180 BİN TL ALDI 

Ünlü şarkıcı Hadise sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'a temmuz ayında 180 bin TL ödemişti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...