Dumankaya’nın mal varlığına el konuldu

Düzenleyen:
Dumankaya’nın mal varlığına el konuldu

Ekonomi Haberleri

FETÖ’ye finansal destek sağlayan Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin bütün mal varlıklarına el konulmasına karar verildi

FETÖ/PDY’ye “himmet” adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturma sürüyor. Savcılık, “terör örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe” bulunduğu gerekçesiyle, soruşturma kapsamında şüpheli olan Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konulmasını talep etti. Dosya kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların, Dumankaya isimli firmanın bütün ortaklarıyla birlikte FETÖ/PDY’ye üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları yönünde beyanda bulundukları aktarıldı. Kararda, dosya kapsamında adı geçen şüphelilerin terör örgütüne üyeliğin gereğini finansal açıdan yerine getirdikleri, bu örgüte finansal destek sağladıkları, örgütün propagandasını da yaptıkları ifade edildi. Bank Asya müfettişlerince hazırlanan raporda ise Dumankaya şirketine ait bin 200 çekin sadece bir şubede işlem gördüğünün tespit edildiği, bu sebeplerden Dumankaya firmasının sahibi ve ortakları olan şüphelilerin bütün mal varlıklarına el koyma kararı verilmesi talep edildi. Kararda, savcılığın talebinin kabul edildiği, Dumankaya İnşaat firmasının sahipleri ve ortakları olan şüpheliler Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın bütün mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...