Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın balığını Söke’den yemleyecek

Düzenleyen:
Dünyanın balığını Söke’den yemleyecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin önde gelen su ürünleri ihracatçısı Sagun Grup ve dünyanın lider balık yemi üreticilerinden Danimarkalı BioMar, 20 milyon avro yatırımla Aydın’ın Söke ilçesinde balık yemi fabrikası kurdu.

Fikret Çengel SÖKE
Türkiye’nin yüksek performanslı balık yemi üreten ilk tesisi olan yem fabrikası ile bölge ülkelerine üç yıl içinde 25 milyon avro ihracat hedefleniyor. Fabrikanın açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Türkiye’nin yabancı yatırım açısından cazibe merkezi olduğunu belirterek, “Bunca karalamaya, üzerinde oynanan oyunlara rağmen yatırımcılarımız Türkiye’yi tercih etmektedir. Ağustos ayında sermaye girişinde ciddi bir artış olduğunu görüyoruz” dedi. Sagun Grup’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Sagun da Türkiye’nin en yüksek kapasiteli, tamamen otomasyon ile çalışan tesisi Sagun-BioMar yem fabrikasıyla ilk yıl 10 milyon avro ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Sagun, “İkinci yıl 18 milyon ve üçüncü yıl 25 milyon avro ihracat hedefimiz var. Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve diğer komşu ülkelere balık yemi ihracatı gerçekleştireceğiz. Tam üretim kapasitesine geçildiğinde de ciro hedefimiz 70 milyon avro. İlk etapta yıllık 50 bin ton balık yemi üreteceğiz” diye konuştu. 

150 kişiyi istihdam edecek 

Açılışını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın gerçekleştirdiği fabrikada ilk etapta 150 kişi istihdam edilecek. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...