Bağ-Kur’luya müjde

Düzenleyen:
Bağ-Kur’luya müjde

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Soylu, asgari ücret sebebiyle artan primlerde indirim yaptıklarını belirterek, “2 milyon esnafımıza 80 liralık bir indirim sağlıyoruz” dedi

Asgari ücret yükselince 120 lira artan Bağ-Kur sigorta primiyle ilgili müjde Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törende konuşan Bakan Soylu, “Esnafların ödediği Bağ-Kur primlerinde 120 liralık artış söz konusu oldu. Yaklaşık 2 milyon esnafımız bu konuda indirim bekledi. Bugün işverenlerin çalışanları için istifade ettiği 568 lira priminde indirime gittik. Asgari ücretin artışı sebebiyle artan Bağ-Kur primleri esnafımızı zora sokmuştu. Siz düzenli olarak primlerini ödeyen 2 milyonu aşkın esnafımızın Bağ-Kur primlerini 80 TL düşüreceğiz. Tasarı Meclisten geçti, yakında uygulanacak. 568 TL olan primleri 483 TL’ye düşüreceğiz” diye konuştu. 
TRABZON, SAĞLIK BAŞKENTİ
Bakan Soylu, Trabzon’da çok önemli yatırımlara imza atıldığını, yeni projelerle kentte önemli adımlar atacaklarını ifade etti. Soylu, “Birbirimizin tecrübesinden, iyi niyetimizden destek alarak güç alarak gerçekleştireceğiz. Bir taraftan turizmimiz gelişmektedir. Şehrimize bir üniversite şehir öğrenci şehri üniversite kenti olmaktadır. Sağlık alanında bölgemizin başşehri niteliğindedir. Bir okul sporları olimpiyatları gerçekleştirdik. Bunu burada düzenleyen komite bu kadar mükemmel bir organizasyonun Trabzon’da gerçekleşebileceğini ciddi bir şekilde göstermiştir. Bu, şehrin büyük bir avantajıdır. Bu tecrübeleri artık bu şehir yakalamıştır” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...